Želim da se iz memorije izbriše reč Rusi

Izvor: B92, 20.Maj.2022, 23:50

"Želim da se iz memorije izbriše reč 'Rusi'"

Kijev -- Jedan od glavnih pregovarača koji predstavlja Ukrajinu u okviru mirovnih pregovora te zemlje s Rusijom izjavio da treba izbrisati reč "Rusi".

Naime, govoreći za ukrajinsku ICTV Mihail Podoljak je izjavio da je "glavni prioritet Ukrajine u ovom trenutku oslobađanje, i to na što je moguće oštriji način, Hersonske oblasti i Zaporoške na jugu Ukrajine”. "Ponovno zauzimanje područja bi pomoglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kijevu da povrati pristup Azovskom moru, nešto što je Ukrajini definitivno potrebno", dodao je on.

Podoljak je zatim otišao i korak dalje, rekavši da bi trebalo izbrisati reč "Rusi" iz memorije ljudi koji žive u oblasti Harkova, koja se inače graniči s Rusijom, ali i kod onih koji žive u regionima Luganjsk i Donjeck.

Dodaje i da, pod pretpostavkom da Ukrajina preuzme kontrolu nad Donbasom, želi da s tog područja nestanu "svi kriminalni elemnti koji sebe nazovaju vlašču tamo, ali da nestanu fizički".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.