Zelenski je kao Hitler; ima li još pitanja?

Izvor: B92, 09.Avg.2022, 11:12

"Zelenski je kao Hitler; ima li još pitanja?"

Moskva -- Izjave ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da celokupno rusko stanovništvo smatra odgovornim za rat u Ukrajini zvuče kao ideje Adolfa Hitlera.

To je u utorak izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Adolf Hitler je bio poslednja osoba koja je pokušala da sprovede takve ideje protiv čitavog naroda. Ima li još pitanja o karakteru ukrajinskih vlasti", napisao je Medvedev na svom kanalu na Telegramu, prenosi Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zelenski je danas pozvao zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Moskvu da anektira još ukrajinske teritorije.

Ukrajinski predsednik je u intervjuu za Vašington post ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranja granica jer "Rusi oduzimaju tuđu zemlju".

Dodao je da "Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju".

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji su napustili zemlju u znak protesta protiv postupaka vlasti u Moskvi.

Po njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi "celokupno stanovništvo Rusije".

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani.

Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.