Zelenski i zvanično predsednik Ukrajine

Izvor: RTS, 30.Apr.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski i zvanično predsednik Ukrajine

Ukrajinska Centralna izborna komisija objavila je konačne rezultate predsedničkih izbora u toj zemlji. Volodimir Zelenski i zvanično je izabran za predsednika Ukrajine, prenosi Ukrinform.
"Prema rezultatima glasanja, kandidat Volodimir Zelenski je izabran za predsednika Ukrajine", rekla je predsednica Centralne izborne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komisije, Tetjana Slipačuk.

Zapisnik je sačinjen na osnovu prijema svih zapisnika koje su podnele okružne izborne komisije o rezultatima drugog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, navodi Ukrinform.
Prema rezultatima izbora, Volodimir Zelenski osvojio je 73,22 odsto ili 13.241.528 glasova Ukrajinaca.
Rezultati pokazuju i da je 20,45 odsto ili 4.522.450 birača glasalo za bivšeg predsednika Petra Porošenka.
Odziv birača u Ukrajini je bio 62.07 odsto, dok je u inostranstvu glasalo 13.33 procenta.
Prema ukrajinskom zakonu, inauguracija bi trebalo da se održi najduže za 30 dana od trenutka zvaničnog proglašenja predsednika, navodi Ukrinform.

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Objavljeni konačni rezultati predsedničkih izbora

Izvor: B92, 30.Apr.2019

Ukrajinska Centralna izborna komisija objavila je konačne rezultate predsedničkih izbora u toj zemlji...Volodimir Zelenski i zvanično je izabran za predsednika Ukrajine, prenosi Ukrinform. "Prema rezultatima glasanja, kandidat Volodimir Zelenski je izabran za predsednika Ukrajine", rekla je predsednica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.