Zahuhtava se: Ukrajini 50 milijardi evra

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 16:11

Zahuhtava se: Ukrajini 50 milijardi evra

Evropski parlament usvojio je danas odluku o stvaranju fonda za pomoć Ukrajini u vrednosti od 50 milijardi evra.

To je saopšteno iz Komiteta za budžet Evropskog Parlamenta.

Od 615 poslanika EP koji su glasali, njih 536 glasalo je za usvajanje fonda, 40 ih je bilo protiv, a njih 39 bilo je uzdržano.

Lideri EU su na specijalnom samitu 1. februara 2024. godine doneli odluku o stvaranju fonda za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoć Ukrajini za period do 2027. godine u iznosu od 50 milijardi evra, kao i o uspostavljanju mehanizma o izveštavanju, prema kojem će se na godišnjem nivou dogovarati i odobravati dalje slanje novčane pomoći Kijevu.

Poslanička grupa Evropska narodna partija u parlamentu EP saopštila je da nakon današnjeg glasanja, postoji mogućnost da Ukrajina prvu isplatu dobije već u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.