Zaharova podsetila Kijev: Jedna je majka

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 13:19

Zaharova "podsetila" Kijev: "Jedna je majka"

Zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da je postavljanje amblema trozupca na spomenik Otadžbini u Kijevu, umesto grba SSSR-a, još jednom pokazao suštinu kijevskog režima.

"Ovo je prava suština kijevskog režima, na čelu sa kiborzima. Majka se ne može preimenovati. Ona je jedna. I jedino što možete da uradite sa njom je da je volite. A to oni ne umeju", napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Grb Sovjetskog Saveza, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi na štitu u levoj ruci skulpture, visoke 100 metara, demontiran je 1. avgusta. Umesto toga, 6. avgusta postavljen je mali grb Ukrajine - trozubac.

Kao što je ranije saopštio vršilac dužnosti ministra kulture i informisanja Ukrajine Rostislav Karandejev, posao mora biti završen do Dana nezavisnosti, koji se obeležava 24. avgusta. Grb SSSR-a će biti poslat u muzej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.