Vučić pokazao dokumente - oružje prodato Poljacima

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pokazao dokumente - oružje prodato Poljacima

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić demantovao je u subotu pokušaj opozicije da državi Srbiji pripiše prodaju oružja Ukrajini.

On je pokazao dokumenta koja svedoče da je u tom navodnom slučaju oružje zapravo prodato firmi "Natan" iz Poljske, da je sve urađeno po zakonu, ali da je Srbija ipak ukazala na mogućnost da Natan nije krajnji korisnik.

Vučić je rekao i da je u tom poslu učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << upravio kompanija u kojoj radi bivša direkorka Krušika, majka lažnog uzbunjivača Obradovića.

On je, na pres konferenciji u Novom Sadu, rekao da je opozicija objavila praktično zaglavlje jednog dokumenta, čime sugeriše prodaju srpskog oružja Ukrajincima, dok ostatak dokumenta, koji je pokazao novinarima, svedoči kome je oružje stvarno prodato i kakva je uloga majke Obradovića, te da je BIA izvestila vrh države, a Srbija rusku službu, o mogućnosti da oružje neće završiti u Poljskoj.

Vučić je pokazao i ugovor i dozvolu koje je dalo Ministarstvo trgovine firmi Tehnoremont Petra Crnogorca i majke, kako je Vučić rekao, "lažnog uzbunjivača iz Krušika".

"Srbija je uradila sve po zakonu, kranji korisnik je Natan, kompanije 'gospođe Mame' i gospodina Petra Crnogorca, a mi, sa osnovnom sumnje da će to neko da reeksportuje upoznajemo pripadnike ruske službe", rekao je Vučić.

Marinika Tepić je u petak objavila deo dokumenta protokola sa sastanka u krušiku na kojem se navodi "poseta predstavnika INO partnera iz Ukrajine".

Vučić je rekao da ne vidi nijedan razlog da sastanak da ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, 4. decembra u Sočiju, ne prođe u dobroj veri, te dodao da, ako je potrebno da se nešto razjasni - ne beži od toga.

"Ako je potrebno da bilo šta razjašnjavamo - ne bežim od toga. Savest mi je čista kao suza", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu šta očekuje od susreta sa Putinom i hoće li biti razjašnjene priče o špijunaži. Predsednik je rekao da su u toku pripreme za posetu Putinu, da se sprema velika i ozbiljna delegacija iz Srbije, jer je veoma važan susret sa ruskim predsednikom, koga, kaže, smatra iskrenim prijateljem Srbije. Vučić je istakao da je on predsednik Srbije i da je njegov posao da štiti i čuva interese Srbije, što će uvek da radi.

"Rusija može da bude ponosna na prijateljstvo Srbije prema Rusiji, a želim da verujem, i Rusije prema Srbiji", rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i ni u jednom forumu nije glasala protiv interesa Ruske Federacije, a ne računajući Kinu, jedina koja održava stalne vežbe sa ruskom armijom. "U svakom pogledu smo veoma bliski", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je da je odluka o doktoratu ministra Siniše Malog doneta pod "političko-fizičkiim" pritiskom, ali da se on "ne klanja politikatskim odlukama" i da mu je najvažnije što Mali "odlično radi svoj posao".

"Pa videli ste kao je onaj student od 31 godine rekao da odluke ne bi bilo da oni nisu upali u Rekotarat (Beogradskog univerziteta), samo ih treba pažljivo slušati", rekao je Vučić u Novom Sadu, posle učešća na Regionalnom forumu mladih lidera.

"Mali mora da plati i političku cenu, a videćemo šta i kako u budućnosti i zbog toga što nije umeo dobro da proceni, a i zbog toga što - pravo da vam kažem: kada ste mogli pre tri meseca da pokažete celoj Srbiji da vas baš briga i da pocepate taj doktorat, tada to niste uradili. Sada da ga cepate besmisleno je i nikakvog smisla nema", rekao je Vučić. Vučić je rekao da misli da Mali "odlično radi svoj posao" i "to je ono što ga zanima", navodeći da javne finansije Srbije "nikad u savremenoj istoriji" nisu bile bolje uređene.

Po njegovim rečima, "ovakvim l lažnim aferama" opozicija samo ruši svoj rejting koji je sada ispod šest odsto.

"Žao mi je Siniše. Vidim da ga je to mnogo pogodilo, šta ću mu ja! Ja sam mu odavno savetovao da to pocepa i da pred svima ponovo polaže i da napiše novi rad, da pozove sve ljude da čuju. 'Ne, ne ja sam se borio, mnogo sam truda uložio'. I evo ti sad!", prepričao je Vučić šta je govorio ministru.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.