Vučić i Porošenko razmenili podrške

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Porošenko razmenili podrške

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i istakao da Srbija čini sve kako bi objektivno i nepristrasno pomogla u rešavanju svih sporova i problema u Ukrajini.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Dvojica sagovornika razmenila su stavove o ulozi Srbije u predsedavanju OEBS-om koji posreduju u ukrajinskom sukobu, saopštila je vladina >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić i Porošenko saglasili su se da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje i da je neophodno da u budućnosti više rade na uspostavljanju bližih bilateralnih, političkih, a posebno ekonomskih odnosa.

Razmenili su pozive za posetu delegacija na najvišem nivou, Srbiji i Ukrajini, i dogovorili nastavak redovne komunikacije po svim važnim pitanjima.

Premijer Vučić zahvalio je Porošenku na ukrajinskoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije, a predsednik Porošenko Vladi Srbije na jasnim stavovima po pitanju ukrajinskog suvereniteta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.