Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odlučno protiv sankcija zbog Ukrajine

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma odlučan da Srbija zadrži svoj stav da ne uvodi sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, a da će se videti da li će takav stav uspeti da održi ili će doći do promena.

Vučić je pred novinarima u Vladi Srbije, posle sastanka sa francuskim glumcem Žerarom Depardjeom, izrazio uverenje da se poštuje pozicija Srbije, koja je na evropskom putu, ali brine o svojim interesima.

Upitan da prokomentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića da su sve jači pritisci na Srbiju u vezi sa situacijom u Ukrajini, Vučić je rekao da dosadašnje razgovore na tu temu ne doživljava kao pritiske i da „ako bi se na nekog vršio pritisak, on bi išao na predsednika Vlade“. Moj posao je da radim sve što mogu u najboljem interesu građana Srbije, rekao je on i dodao da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, iz više razloga, smatrajući da je to najbolja moguća politika za nju i građane Srbije.

Dačić je za jučerašnje izdanje Danasa, odgovarajući na pitanje šta očekuje nakon imenovanja nove visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerini, rekao da očekuje sve jači pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji. „Zavisno od razvoja situacije u Ukrajini, tako će se formirati i stav EU“, izjavio je Dačić. Za danas je najavljeno da će Dačić održati pres-konferenciju u Vladi Srbije.

Poseta Kini

Vučić je stakao je da će od naredne nedelje boraviti u Kini gde će se „boriti“ da u Srbiju u decembru dođe kineski premijer Li Kećang. „Imamo velike izglede da dovedemo, ali ne samo kineskog premijera, već još 16 premijera centralne i istočne Evrope na samit koji bi, zajedno sa nama, organizovao kineski premijer ovde u Beogradu“, najavio je premijer, dodavši da još očekuje potvrdu da li će ruski predsednik Vladimir Putin u oktobru posetiti Srbiju.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

OEBS: Rešavanje ukrajinske krize nemoguće bez Rusije

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2014, 19:46

05.09.2014. -..Rešavanje ukrajinske krize i vraćanje stabilnosti u Evropu je nemoguće bez učešća Rusije, izjavio je aktuelni predsednik OEBS za Evropu, predsednik Švajcarske Didije Burkhalter. Prema njegovim rečima, izolacija Rusije neće rešiti ni jedan problem, nego će samo napraviti nove...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.