Više od 30 napada na Donjeck

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 30 napada na Donjeck

DONJECK - Ukrajinske oružane snage izvele su više od 30 napada na naselja u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

"Ukrajinske snage ispalile su više od 30 hitaca iz različitog oružja na predgrađa Donjecka, Gorlovku, veliki broj gradova i sela, kao i naše položaje na aerodromu Donjeck", saopštila je pres služba lokalnog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da su ukrajinske snage pokušale da rasporede svoje manje udarne jedinice u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << aerodroma, ali da su ti pokušaji osujećeni, prenio je "Sputnjik".

Ministarstvo je juče saopštilo da je milicija Narodne Republike Donjeck preuzela kontrolu nad međunarodnim aerodromom u Donjecku.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ISTOK UKRAJINE GORI Više od 30 napada na Donjeck

Izvor: Blic, 17.Jan.2015

Proruski separatisti danas su pojačali ofanzivu započetu u četvrtak na aerodrom Donjeck na istoku Ukrajine, a ukrajinska vojska za sada uspeva da kontroliše stanje...Aerodrom "Sergej Prokofjev" u ruševinama je posle osam meseci sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista, ali je i dalje važno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.