Uništen najmoderniji ruski PVO sistem FOTO

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 14:50

Uništen najmoderniji ruski PVO sistem FOTO

Ukrajinska artiljerija je navodno uništila najnapredniji ruski raketni sistem zemlja-vazduh S-400.

Na stranici "Clash report" se navodi da je ukrajinska vojska digla u vazduh lanser za podizanje transportera (TEL) 5P85SM2-01 i multifunkcionalni radar 92N2E, deo rusko PVO sistema S-400.

Prema njihovom izveštaju, najnoviji raketni sistem zemlja-vazduh uništen je udarima GMLRS-a (navođenim višecevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bacačem raketa).

"Posada je navodno poginula", dodaje se u poruci.

S-400 je mobilni raketni sistem zemlja-vazduh koji je krajem 1990-ih razvio ruski Centralni konstruktorski biro za pomorsko inženjerstvo Almaz kao nadogradnju na seriju S-300.

Ovaj sistem protivvazdušne odbrane može da gađa ciljeve na udaljenosti do 400 km i na visini do 30 km pod intenzivnom neprijateljskom vatrom i ometanjem.

S-400 je trenutno jedan od najkontroverznijih sistema protivvazdušne odbrane na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.