Ukrajinski ministar podneo ostavku

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski ministar podneo ostavku

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin podneo je ostavku tako što je objavio video snimak i najavio kandidaturu za ukrajinski parlament, javlja Tas.

On je obećao da će poslati dokument o ostavci Vrhovnoj radi Ukrajine, kao i ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom, što je prema njegovim rečima korektan potez sa stanovšta političke kulture.

Klimkin je takođe najavio kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ukrajinski parlament.

"Imam veliki broj različitih ideja za koje se nadam da će biti implementirane, to je razlog zbog kojeg želim da uđem u Vrhovnu Radu sa timom sa kojim delim viziju budućnosti", rekao je Klimkin.

Pavel Klimkin je od juna 2014. godine vršio funkciju ministra spoljnih poslova.

Kako je ranije saopštio portparol parlamenta najjača ukrajinska parlamentarna koalicija se raspala, pošto je stranka Narodni front napustila frakciju odlazećeg predsednika Petra Porošenka.

Vrhovna Rada sada ima rok od mesec dana da formira novu koaliciju, a u suprotnom predsednik može da raspusti parlament i da raspiše nove parlamentarne izbore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.