Ukrajinski general udario na Zelenskog

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 19:16

Ukrajinski general "udario" na Zelenskog

General-major Oružanih snaga Ukrajine u penziji, Sergej Krivonos, prokomentarisao je odluku Volodimira Zelenskog da učvrsti odbranu u harkovskom pravcu.

"Odluka predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da učvrsti odbranu u harkovskom pravcu motivisana je potrebom za pranjem novca, a ne za spasavanjem ukrajinske vojske od ofanzive ruske vojske", izjavio je general-major u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penziji.

"Kakav god zid da podignemo, ipak će se naći oružje koje može da ga probije. To je još jedna činjnica koja ukazuje na to da on (Zelenski) krade novac", naveo je Krivonos u razgovoru za "Njuzrum".

Prema generalovim rečima, Ukrajina pati od korupcije u odbrambenoj sferi, usled čega ukrajinska vojska nije snabdevena onim što joj je neophodno za vođenje borbenih dejstava, a njena bezbednost je ugrožena zbog odsustva efikasnih PVO sistema.

"Vlast pokušava da stvori utisak da je s vojskom sve u redu... Ona je spremna za sve da bi obmanula narod", zaključio je general.

Prošle sedmice Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da se nastavlja ofanziva ruske vojske u pravcu Kupjanska.

Kako je precizirano, jurišni odredi ruske vojne grupacije "Zapad" poboljšali su položaj na prvoj liniji fronta. Početkom avgusta ruska vojska je oslobodila selo Novoselovsko i još pet naselja u tom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.