Ukrajinski dobrovoljci spremni da ratuju protiv Rusa u Siriji

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski dobrovoljci spremni da ratuju protiv Rusa u Siriji

Borci ukrajinskog dobrovoljačkog puka "Azov", koji učestvuje u operaciji Kijeva protiv ustanika Donbasa, spremni su da odu u Siriju i da se bore protiv Oružanih snaga Rusije, saopštio je osnivač tog puka Andrej Bilecki.

"Imajući u vidu zahlađivanje odnosa s Rusijom i to da se u Siriji sukobljavaju ruski i turski interesi, za Tursku je potpuno logično da traži kontakt s Ukrajinom, kao i Ukrajina s Turskom", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Bilecki, prenosi "Sputnjik".

Prema njegovim rečima, "Azov" bi mogao da okupi svoju legiju stranaca i da je uputi da se bori za zapadnu koaliciju u Siriji.

"Mogli bismo da se pozabavimo Rusima na novom polju, pošto je kod nas trenutno na snazi prekid vatre. To bi opet bilo na neki način dobro za Donbas", rekao je Bilecki.

Sekretar Saveza za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov ranije je, komentarišući incident sa ruskim borbenim avionom "Su-24", istakao da je turska vojska "postupila profesionalno".

Ukrajinski političar i oligarh Genadij Balašov pozvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da turskim pilotima koji su oborili ruski avion dodeli zvanje "Heroja Ukrajine".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.