Ukrajinci prete rušenjem Krimskog mosta!

Izvor: Mondo, 22.Maj.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci prete rušenjem Krimskog mosta!

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Mosijčuk zapretio je uništavanjem Krimskog mosta preko Kerčkog moreuza.

Foto: AP Photo

"Kerčki most je neprijateljska infrastruktura. Zašto neprijateljska? Jer povezuje okupiranu teritoriju sa kopnenim delom zemlje-agresora. Naravno, nakon oslobađanja Krima, tokom dalje deokupacije, to je strateški objekat. Svaka normalna zemlja na svetu koja je u ratu za svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teritoriju, za svoje ljude, naravno da pokušava da uništi neprijateljsku infrastrukturu — most, železničku stanicu, aerodrom“, objasnio je Mosijčuk gostujući na televiziji "112 Ukrajina", prenosi Sputnjik.

Ključa na istoku Ukrajine: Eskalacija sukoba

Odgovarajući na pitanje da li će on lično učestvovati u rušenju mosta, poslanik je odgovorio da bi to svakako učinio da je ministar odbrane.

Ranije je na sajtu "Vašington egzaminera" objavljen članak novinara Toma Rogana, u kojem je on napisao da je Krimski most sam po sebi "nečuvena uvreda" za Ukrajinu kao naciju i predložio da se bombarduje uprkos "mogućim" recipročnim merama.



Izvor: YouTube/Ruptly

Most preko Kerčkog moreuza je najduži u Rusiji i njegova dužina iznosi 19 kilometara.

Drumski saobraćaj preko mosta krenuo je šest meseci pre prvobitno postavljenog roka.

Putin "kamazom" preko novog mosta VIDEO

Krim je postao sastavni deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu.

Pogledajte fotografije:

Velika većina stanovnika poluostrva (96,77 odsto) glasala je za ujedinjenje sa Rusijom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.