Ukrajinci obrisali Timoščuka iz istorije: Gnjida

Izvor: B92, 09.Mar.2022, 17:49

Ukrajinci "obrisali" Timoščuka iz istorije: "Gnjida"

Nekadašnji kapiten Ukrajine Anatolij Timoščuk još uvek se nalazi na mestu pomoćnog trenera Zenita što nije naišlo na odobravanje u njegovoj otadžbini.

U pitanju je igrač sa najviše nastupa u istoriji ukrajinske reprezentacije, do danas, pošto ga je tamošnji Savez "izbrisao" iz fudbalskih anala. Njegovo ime je izbrisano iz registra jer nije dao otkaz u državi koja vrži vojnu intervenciju na njegovu rodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju.

Objavljeno je da zbog saradnje sa okupatorima neće mu biti priznat nijedan nastup za nacionalni tim, niti trenerska licenca.

Stigle su i reakcije kolega, a najpre se oglasio njegov nekadašnji saigrač Jevgenij Levčenko:

"Timo, zašto si to uradio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš da ćutiš i nastavljaš da radiš tamo? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živeti s tim?"

Potom je svoj sud dao i aktuelni fudbaler Atalante Ruslan Malinovski:

"Ne znam šta je s Timoščukom, treba da pitate njega. Teško je to komentarisati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog fudbala. Njegovi uspesu su sada zaboravljeni."

Pridružio se i predsednik ukrajinskog prvoligaša Ruha Grigorij Kozlovskij koji je govoreći o Timoščuku rekao:

"Kao što je to izjavio Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od neprijateljske vaši. On je ukrajinska gnjida. Kaže se da vam s takvim gnjidama neprijatelji nisu potrebni."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.