Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Ukrajinci iz Genta ruše svoje

Jaremčuk i Platsun aduti belgijskog vicešampiona protiv Kijevljana, koje je preporodio iskusni rumunski stručnjak Mirčea Lučesku

Ko će do elite - belgijski ili ukrajinski vicešampion? U prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona Gent večeras (21.00) na Gelamko areni doečkuju kijevski Dinamo. Belgijski tim je užasno počeo sezonu u Župiler ligi. U prvih šest kola ima čak četiri poraza. Pred duel trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv bečkog Rapida smenjen je iskusni stručnjak Laslo Bolonji i to posle 25 dana na kormilu Bizona.

Predsednik kluba Ivan De Vite preuzeo je krivicu, istakavši grešku imenovanjem trenera "koji ne odgovara kulturi i igračima kluba". Fudbaleri i navijači su tražili odlazak poznatog stručnjaka. De Vite je rekao da za 21 godinu u klubu nije naišao na takav vid otpora i uzajamne netrpeljivosti trenera i pojedinih igrača.

Kormilo je preuzeo mladi 38-ogodišnji stručnjak Vim De Deker, koji je počeo sezonu kao pomoćnik. Ekipa je u naletu. Posle eliminacije austrijskog vicešampiona u prethodnoj rundi (2:1), u prvenstvu Belgije je pao Muskron u gostima (1:0). Ovog leta Gent je prodao najboljeg igrača Džonata Dejvida Lilu za čak 32.000.000 evra. Bizoni prvi put igraju u plej-ofu za Ligu šampiona.

"Biće drugačiji pristup u odnosu na prethodnu fazu. Dinamo je dobro organizovana ekipa koja ima iskusne i talentovane fudbalere. Ima izbalansiran tim na svim pozicijama“, rekao je De Deker pred duel sa Kijevljanima.

Dinamo je godinama u senci Šahtjora, a ove sezone ambicije Kijevljana je da se skine sa ukrajinskog trona tim iz Donjecka i da se igra Liga šampiona. U prethodnoj rundi, Dinamo je eliminisao holandskog vicešampiona AZ Alkmar, posle pobede od 2:0 na Olimpijskom stadionu pogocima Rodrigesa i Šaparenka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kijevlljane je ovog leta preporodio Mirča Lučesku, koji je dugo bio trener rivalskog Šahtjora. Vremešni Rumun je osvojio Superkup Ukrajine prošlog meseca.

"Samo je jedan korak do grupne faze Lige šampiona. Ali ovaj korak mora biti pređen. Biće to teške dve utakmice. Gent je dobar, takmičarski tim. Videli smo ga prošle godine protiv Aleksandrije. Moramo da ga shvatimo na najozbiljniji način“, rekao je predsednik Dinama Igor Surkis.

Za Gent igra Ukrajinac Roman Bezus, koji je nekada nosio dres Dinama, a prošle godine je pojačao Bizone iz Sint Trojdena. U Gentu igraju još dvojica Ukrajinaca, Roman Jaremčuk i Igor Platsun. Kod Genta pod znakom pitanja je igranje pojačanja iz Anderlehta Svena Kumsa i Lorana Depotra. Obojica su izašla iz igre zbog povreda u meču sa Muskronom u subotu.

Lučesku je prošle nedelje protiv Ljvova odmarao neke od nosilaca igre. Artjom Šabanov i Vlodimir Šepelov su otputovali za Belgiju, ali su i dalje roviti i najverovatnije neće igati u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Ova dva tima igrali su u trećem kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona 2010. godine i tada Dinamo nije imao problem sa Belgijancima. U Kijevu je slavio sa 3:0, a u revanšu je bio bolji sa 3:1.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

/Klaeson 39pen, Kabelja 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

/Biton 9 - Šobošlaj 49, Okugava 57/

Slavija Prag - Midtjiland 0:0

Sreda

21.00: (2,70) Gent (3,10) Dinamo Kijev (2,70)

21.00: (2,30) Molde (3,20) Ferencvaroš (3,25)

21.00: (1,40) Olimpijakos (4,50) Omonija (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.