Ukrajina spremna, samo čeka znak

Izvor: B92, 29.Jul.2022, 13:09

Ukrajina spremna, samo čeka znak

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je njegova zemlja spremna da započne isporuke žita iz luka na Crnom moru.

Takođe je rekao i da očekuje znak od UN i Turske da isporuke počnu.

Iz kabineta Zelenskog je saopšteno da je on posetio crnomorsku luku Čornomorsk koja je bila pod blokadom Rusije, kako bi video pripreme za početak isporuka dogovorenih prošle sedmice u Turskoj uz posredovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN, prenosi Rojters.

"Naša strana je potpuno spremna. Mi smo to signalizirali našim partnerima - UN i Turskoj, a naša vojska garantuje bezbednost", naveo je Zelenski.

"Naš ministar infrastrukture je u direktnim kontaktima sa turskom stranom i UN. Mi od njih očekujemo znak da možemo da počnemo", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski: Ukrajina spremna da počne isporuke žita

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2022

​KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je njegova zemlja spremna da započne isporuke žita iz luka na Crnom moru, kao i da očekuje signal od UN i Turske da krene sa isporukama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.