Ukrajina prodaje svoje stare zatvore

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2020, 21:39

Ukrajina prodaje svoje stare zatvore

Ukrajinsko Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ambiciozni projekat prodaje starih zatvora u cilju modernizacije zatvorskog sistema te bivše sovjetske republike.

"Počinjemo veliku prodaju zatvora", rekao je ministar pravosuđa Denis Maljuska novinarima okupljenim u dvorištu zatvora u Irpinu kod Kijeva.

Taj zatvor će prvi biti na prodaji narednih nedelja, a za deset godina, vlasti planiraju prodaju oko 100 takvih ustanova.

Zatvor u Irpinu nije u upotrebi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od prošle godine. Zatvorenici su prebačeni u druge kazneno-popravne ustanove.

Maljuska je rekao da su stari zatvori zanimljivi za investitore jer poseduju velike površine koje su već opremljene i spremne za upotrebu.

Zatvor u Irpinu se nalazi na osam hektara površine, okružen je nedavno izgrađenim zgradama, zelenim površinama i u blizini se nalazi pruga.

Taj zatvor iz 1944. godine prvobitno je zamišljen da bude na otvorenom, ali je kasnije pretvoren u zatvorenu ustanovu.

Više od 51.000 zatvorenika nalazi se u oko 130 zatvora u Ukrajini. Većina tih ustanova su stara zdanja u lošem stanju.

Kijev planira da većinu novca od prodatih zatvora iskoristi za izgradnju novih.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.