Ukrajina nikad neće biti pobeda za Putina VIDEO

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 18:51

"Ukrajina nikad neće biti pobeda za Putina" VIDEO

Američki predsednik Džozef Bajden obratio se danas medijima.

Kako je ranije najavljeno, predsednik SAD je tokom obraćanja saopštio najnovije mere protiv Rusije.

Odmah je rekao da se uvodi zabrana za uvoz ruske nafte i gasa i drugih energenata u SAD.

On je rekao da ova odluka ima snažnu podršku u Kongresu, a kako je rekao, veruje i među narodom.

Bajden je istakao da se Zelenskim proteklih dana čuo više puta, kao i sa drugim liderima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dodao je da se Ukrajini daje podrška i u oružju, ali i humanitarna podrška u vidu vode, hrane i drugih potrepština.

Kazao je da se Putinovi potezi osećaju i u SAD.

"Vidi to i naš narod, na pumpama, skaču cene goriva, ali mi ćemo to rešiti, daćemo još goriva iz rezervi. Preduzećemo korake da imamo dovoljno energenata. Učinićemo sve da zaštitimo narod, da zaštitimo privredu."

"Jasno nam je da Putinov rat protiv Ukrajine direktno utiče na rast cena. Ruska agresija nas sve košta, ali nećemo tolerisati mnogo toga", poručio je Bajden.

Bajden je rekao da je ukrajinski narod u poslednje dve nedelje inspirisao čitav svet i istakao je da Ukrajina nikada neće biti pobeda za Putina.

"Rusija može da osvoji gradove, ali nikad neće pobediti u Ukrajini. Pozivam Kongres da Ukrajini dô pomoć od 12 milijardi dolara. Ukrajina će braniti svoju nezavisnost i mi ćemo ih podržati. Ovaj rat će ostaviti Rusiju slabiju", rekao je predsednik Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.