Ukrajina ima vojne resurse da se brani

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajina ima vojne resurse da se brani"

Kijev -- Ukrajina ima vojne resurse da se brani i prati situaciju oko Krima, izjavio je danas za Rojters portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u sredu Kijev da koristi terorističku taktiku u pokušaju da izazove nove sukobe i destabilizuje Krim, poluostrvo koje je Moskva pripojila 2014. godine.

Izjava predsednika je usledila nakon tvrdnje iz Moskve da je osujećen pokušaj ukrajinske diverzije na Krim. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Putinovi komentari su izazvali strah da Rusija koja, kako navodi Rojters, stalno jača vojne snage na Krimu, možda razmatra nove vojne akcije u regionu, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko rekao je u sredu da su ruske optužbe da Ukrajina koristi terorističku taktiku prema Krimu besmislene i da su "ciničan izgovor kako bi se pojačale vojne pretnje protiv Ukrajine".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.