Ukrajina dobila ćirilični domen

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina dobila ćirilični domen

Ukrajina je od Mejdunarodne korporacije za raspodelu imena i brojeva (ICANN) dobila nacionalni ćirilični domen ".ukr", saoopštila je informativna služba agencije za državne informacije Ukrajine.

Direktor agencije za pitanja nauke, inovacije i informacije Vladimir Seminoženko je ovu vest okarakterisao kao "dogadjaj od svetskog značaja za internet-društvo", ukazujući da će od sada informacije biti dostupnije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ukrajinskim korisnicima.

Sex.com-najskuplji domen na svetu

On je takodje ukazao da prelazak na nacionalni domen zahteva odgovarajuću pripremu tehničke infrastrukture, koju će voditi Koordinacioni savet ukrajinskog mobilnog informativnog centra.

Tanjug

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ukrajina dobila ćirilični domen

Izvor: Capital.ba, 05.Mar.2011

KIJEV, Ukrajina je od Međunarodne korporacije za raspodjelu imena i brojeva (ICANN) dobila nacionalni ćirilični domen '.ukr', saopštila je informativna služba agencije za državne informacije Ukrajine. Direktor agencije za pitanja nauke, inovacije i informacije Vladimir Seminoženko je ovu vijest...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.