Ukrajina: Žestoke borbe i granatiranja

Izvor: VOA, 13.Feb.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Žestoke borbe i granatiranja

Uprkos dogovoru četiri zemalja o prekidu borbi u istočnoj Ukrajini, zvanični ukrajinski izvori izvestili su danas da je u žestokim borbama osam vojnika ubijeno, a 34 ranjeno.

Maratonski razgovori vođeni u Minsku, glavnom gradu Belorusije između Vladimira Putina, Petro Porošenka, Angele Merkel i Fransoa Olandanda, kao i razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Kontakt-grupe, rezultirali su usvajanjem dva dokumenta, od kojih je prvi naslovljen „Paket mjera za primenu sporazuma iz Minska“.

Prema sporazumu prekid vatre počinje u 12 po kijevskom vremenu, 15. Februara, 2015. Istim sporazumom je predviđeno i povlačenje teškog naoružanja obe strane na lokacije na podjednakom rastojanju od linije razdvajanja, kako bi se stvorila bezbednosna zona širine od 50 do 70 kilometara.

Generalni sekretar UN-Ban Ki  Mun pohvalio je napore četiri lidera, ističući da očekuje da sve strane ispoštuju sporazum. Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da nema iluzija ali da sporazum pruža izvesnu nadu i da predstoji još dosta posla. Ffrancuski predsednik Fransoa Oland je ocenio da bi sporazum, ukoliko bude uspoštovan, obezedio sveoubhvatno rešenje i potencijalni korak ka mirnom okončanju konflikta.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD:Rusija nastavlja da raspoređuje teško naoružanje

Izvor: Press, 13.Feb.2015

Sjedinjene Američke Države optužile su danas Rusiju da nastavlja da raspoređuje teško naoružanje u istočnoj Ukrajini, pre nego što je prekid vatre dogovoren ove sedmice stupio na snagu. . Portparolka Stejt departmenta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.