Ukrajina: Viša cena zakupa zemljišta za Ruse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Viša cena zakupa zemljišta za Ruse

KIJEV -

Pošto Ukrajina još nije obezbedila sniženje cena ruskog gasa, predložila je lokalnoj vladi na Krimu da podigne naplatu za iznajmljivanje zemljišta ruskoj Crnomorskoj floti, razmeštenoj na tom poluostrvu.

Premijer Ukrajine Mikola Azarov potpisao je rezoluciju, koja je objavljena na vladinom veb sajtu, u kojoj je pozvao lokalne vlasti da preispitaju cenu zemljišta koje koristi ruska flota i utvrde zakupninu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 2013. na tri odsto normativne vrednosti zemljišta i na četiri odsto u 2014. i narednim godinama, prenela je agencija Itar-Tas.

Rusija i Ukrajina su 2010. postigle sporazum o produženju roka za razmeštanje ruske Crnomorske flote u Sevastopolju sa 2017. na 2042. godinu. Ukrajina će od iznajmljivanja zemljišta od 2017. dobijati 100 miliona dolara godišnje, plus dodatni prihod od sniženja cena za ruski gas.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič je juče u Odesi izjavio da pregovarački proces Kijeva i Moskve o sniženju cena za ruski gas još nije završen.

Ukrajina nastoji da ubedi Rusiju da snizi cenu gasa koji Kijev u četvrtom kvartalu plaća oko 400 dolara za 1.000 kubnih metara.

Neimenovani izvor u ukrajinskoj vladi je saopštio, kako je prenela agencija RIA Novosti, da su se dve strane već dogovorile o znatno nižoj ceni i da će u najskorije vreme biti potpisani odgovarajući dokumenti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.