Ukrajina: Savčenko planirala napad na parlament?

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Savčenko planirala napad na parlament?

Kijev -- Ukrajinsko tužilaštvo optužilo Nadiju Savčenko, koja je tretirana kao nacionalni heroj nakon što je bila zatvorena u Rusiji, da je planirala napad na parlament.

Državni tužilac Jurij Lutsenko izjavio je danas da ima nepobitan dokaz da je Savčenko, koja je postala članica parlamenta nakon povrtka iz Rusije, planirala napad granatama, minobacačima i automatskim oružjem.

On je rekao da će tražiti od poslanika da oduzmu imunitet Savčenko da bi mogla da bude uhapšena, preneo je Rojters.

Savčenko nije za sada komentarisala optužbe, kao ni njena sestra koja je ranije davala izjave za nju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nadija Savčenko - od heroja do optužbi da je planirala napad na parlament

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2018

Ukrajinsko tužilaštvo optužilo je Nadiju Savčenko, koja je tretirana kao nacionalni heroj nakon što je bila zatvorena u Rusiji, da je planirala napad na parlament...Državni tužilac Jurij Lutsenko izjavio je danas da ima nepobitan dokaz da je Savčenko, koja je postala članica parlamenta nakon...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.