Ukrajina: Počela razmena zatvorenika

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Počela razmena zatvorenika

Razmena zatvorenika između ukrajinskih vlasti i pripadnika lokalnih milicija u formatu "73 za 73" počela je večeras kao što je bilo planirano, izjavila je šefica komiteta za ratne zarobljenike Demokratske Narodne Republike Darja Morozova.

Razmena se obavlja u blizini naselja Konstantinovka, oko 60 kilometara južno od Donjecka.

Prethodno je prvi potpredsednik Vlade Donjecke Narodne Republike Andrej Purgin rekao da je postignut dogovor da razmena ratnih zarobljenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude izvršena večeras.

Prva grupa zatvorenika razmenjena je 12. septembra u blizini Donjecka, pod nadzorom međunarodnih posmatrača.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko saopštio je da je posle pregovora oslobođeno 36 ukrajinskih vojnika, a da je potom oslobođen još 21.

Ukrajinska strana predala je 31 pripadnika proruskih snaga, koji su zarobljeni tokom sukoba u prethodnih pet meseci. Veruje se da dve strane drže još nekoliko stotina zarobljenika, ali nijedna nije objavila tačne brojke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Ukrajini po;ela raymena zarobljenika

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2014

Razmena zatvorenika između ukrajinskih vlasti i pripadnika lokalnih milicija u formatu "73 za 73" počela je u nedelju uveče kao što je bilo planirano, izjavila je šefica komiteta za ratne zarobljenike Demokratske Narodne Republike Darja Morozova. ..Nastaljena je raznema zarobljenika (Foto: Ilustracija).. ..Razmena...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.