Ubijen komandant ruske elitne brigade? FOTO

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 18:40

Ubijen komandant ruske elitne brigade? FOTO

Pukovnik Andrej Kondraškin, komandant ruske elitne vazdušno-jurišne brigade, navodno je ubijen u Ukrajini.

Ovu vest je saopštio Aleksander Hodakovski, komandant ruskog bataljona Vostok, koji se bori na Donjeckom frontu i čije su trupe prošlog meseca potisnute iz sela Urožajne, prenosi Njuzvik.

Kondraškin, komandant elitne 31. vazdušno-desantne brigade, odigrao je ključnu ulogu u ruskoj opsadi Marijupolja prošle godine. Hodakovski je sugerisao da je Kondraškin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubijen u ukrajinskom napadu.

"Dok smo se borili rame uz rame, sprijateljili smo se sa Andrejem, a danas smo duboko pogođeni vestima o njegovoj smrti. Izražavamo saučešće njegovoj porodici i prijateljima, njegovim drugovima", napisao je Hodakovski na Telegramu.

Kremlj nije komentarisao vest o Kondraškinovoj smrti. Ukrajinski novinar Jurij Butusov rekao je da je 31. vazdušno-desantna brigada učestvovala u "svim glavnim bitkama rata" i dodao da su njeni pripadnici sada stacionirani u blizini grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti Ukrajine, gde se vode intenzivne borbe.

On tvrdi da je Kondraškin imao zadatak da odbije ukrajinske napade južno od donjeckog sela Andrijevka kako bi sprečio zarobljavanje ostataka 72. motorizovane brigade.

"Međutim, Kondraškin nije uspeo da izvrši zadatak. Još nisu poznate tačne okolnosti pod kojima je Kondraškin poginuo tokom ovih bitaka. Ali likvidacija komandanta jedne od ruskih udarnih formacija je ozbiljno dostignuće", smatra ukrajinski novinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.