UN: Ljudske žrtve u Odesi mogle da budu sprečene

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Ljudske žrtve u Odesi mogle da budu sprečene

17.05.2014. -

Ljudske žrtve u tragičnim događajima u Odesi od 2. maja, bilo je moguće i neophodno sprečiti, smatra pomoćnik generalnog sekretara UN Ivan Šimonovič.

Prema njegovom mišljenju aktivnost ukrajinske policije za vreme nereda nije bila u skladu sa sitaucijom. Šimonovič je takođe pozvao da se sprovede objektivna istraga velikog ljudskog stradanja.

Nekoliko desetina aktivista „antimajdana“ nastrdalo je 2. maja tokom požara u zgradi Doma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sindikata u Odesi. Ranije je javljeno da je u zgradi bila upotrebljena opasna hemijska supstanca.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Yevgeny Volokin    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Produžena kriza u Ukrajini – rezultat zapadne politike

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2014

17.05.2014. -..Ekspert u oblasti međunarodnih odnosa Grem Gil tvrdi da su Amerikanci i Evropljni prvobitno pokušali da pridobiju Ukrajinu, koja je oduvek bila blisko povezana sa Rusijom, na stranu Evrope. Po mišljenju Gila, sve aktivnosti bile su ranije pažljivo planirane, prenosi RT...Na ovaj ili...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.