UKR:Prvi vazdušni napad pobunjenika

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR:Prvi vazdušni napad pobunjenika

Snage samoproklamovane Narodne Republike Lugansk na istoku Ukrajine izvele su prvi vazdušni napad protiv kijevskih snaga, rekao je portparol proruskih snaga.

Prema njegovim rečima, napad je izvršen u sredu, a na meti aviona suhoj 25 bio je konvoj ukrajinske vojske koji je donosio pojačanje ukrajinskim snagama opkoljenim u mestu Debalčevu.

"Naš SU-25 iznenada se pojavio na nebu iznad auto-puta Artemivsk-Debalčev i napao konvoj ukrajinske vojske koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je išao sa pojačanjem vojsci opkoljenoj u Debalčevu", rekao je taj proruski predstavnik, dodajući da nema podataka o žrtvama.

Snage NR Lugansk pribavili su avion Su-25 ukrajinskih snaga bezbednosti jula prošle godine nakon što su ga pogodili i primorali da sleti na njihovu teritoriju.

Grad Debalčev u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjeck je ovih dana poprište povećanih sukoba između kijevskih i proruskih snaga.

Veruje se da se u tom gradu u okruženju nalazi na hiljade ukrajinskih vojnika.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi vazdušni napad snaga NR Lugansk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015

Snage samoproklamovane Narodne Republike Lugansk na istoku Ukrajine izvele su svoj prvi vazdušni napad protiv kijevskih snaga, rekao je danas za agenciju RIA Novosti portparol proruskih snaga...Prema njegovim rečima, napad je izvršen u sredu, a na meti aviona Suhoj 25 bio je konvoj ukrajinske vojske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.