UKR: Novi sukobi, poginuli vojnici

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKR: Novi sukobi, poginuli vojnici

Kijev -- U blizini grada Slavjanska na istoku Ukrajine večeras su obnovljene borbe, pri čemu su dva ukrajinska vojnika poginula u borbi protiv proruskih pobunjenika.

"Grupa naoružanih ekstremista napala je ukrajinske vojnike iz 95. padobranska brigade... Nastavljene su intenzivne borbe. Dvojica ukrajinskih vojnika su poginuli", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ukrajine koje je prenela agencija Frans pres.

Ukrajinske snage bezbednosti započele su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jutros specijalnu operaciju kod Slavjanska u Donjeckoj oblasti uz angažovanje vazduhoplovstva i oklopne tehnike, u kojoj su poginula tri pobunjenika i dva civila, a dva ukrajinska vojnika su ubijena dok su sedmorica ranjena, javila je ranije danas ruska agencija Itar-Tass.

Podsetimo, danas je i u Odesi došlo do sukoba u kojima je bilo poginulih i ranjenih, a predveče je zapaljena zgrada Doma sindikata i u tom požaru stradalo je najmanje 35 osoba.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nove borbe i žrtve u Slavjansku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2014, 00:20

Nove borbe u Slavjansku, poginula dva ukrajinska vojnika. U blizini grada Slavjanska na istoku Ukrajine večeras su obnovljene borbe, pri čemu su dva ukrajinska vojnika poginula u borbi protiv proruskih pobunjenika, saopštilo je ministarstvo odbrane Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.