Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“U Ukrajini besni građanski rat“

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u sredu da u Ukrajini besni građanski rat uprkos dvomesečnom prekidu vatre, koji nije doveo do okončanja sukoba na istoku te zemlje.

"Građanski konflikt, koji je, faktički, građanski rat, besni u Ukrajini, nedaleko od ruskih granica. Uprkos sporazumima iz Minska, mirini gradovi su izloženi granatiranju, a civili ginu", rekao je Putin na sastanku o ruskoj vojno-tehničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saradnji.

Putin je dodao da su veze sa brojnim ukrajinskim preduzetnicima narušene kao rezultat građanskog sukoba, prenela je RIA "Novosti".

Ukrajinsko rukovodstvo i proruske snage međusobno se optužuju za narušavanje prekida vatre koji je 5. septembra dogovoren u Minsku, glavnom gradu Belorusije.

Lideri profederalnih snaga na istoku Ukrajine optužili su predsednika Petra Porošenka da je odlukom o suspenziji zakona o specijalnom statusu Donbasa prekršio mirovni sporazum.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.