U Novom danu o novoj krizi u Ukrajini

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o novoj krizi u Ukrajini

Nova kriza u odnosima Rusije i Ukrajine. Počelo je tako što je Rusija optužila Ukrajinu da njeni brodovi ilegalno ulaze u ruske vode. Tri ukrajinska vojna broda su potom pokušala da iz crnomorske luke u Odesi odu do Maripolja u Azovskom moru, koje dve zemlje dele.

Ukrajinci su odgovorili da su Rusi pokušali da presretnu brodove, navodeći da je prolaz ka Azovskom moru blokran od strane tankera koji je Rusija postavila ispod mosta. Rusija je u tu oblast poslala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dva vojna aviona i dva helikoptera. Ukrajinska mornarica je kasnije saopštila da su brodovi pogođeni kada su pokušali da napuste tu oblast i da je šest članova posade povređeno. Rusija je potvrdila da je jedan od njihovih patrolnih čamaca koristio silu, ali da je samo troje ljudi povređeno. Naš gost je Srećko Đukić, nekadašnji ambasador Srbije u Belorusiji.

Nenad Živković, novinar sajta Pančevo Si Ti gost je naše rubrike Prelistavanje.

Ako na kraju svake godine pravimo plan obaveza za narednu godinu, zašto u kalendar ne bismo upisale i - MOJ PREGLED DOJKI. Zašto pregled grudi kod žena izaziva toliki strah, nelegodnost, strepnju mnogo više nego ginekološki, stomatološki pregled? To pitamo našu gošću Prof dr Viktoriju Vučaj Ćirilović, specijalistu radiologije na subspec. iz onkologije, bolnice Genesis.

Uživo smo u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje na predstavljanju prvog Nacionalnog kontakt centra. Saznaćete na koji način će funkcionisati ova usluga, koja će objediniti sve dosadašnje načine komunikacije sa osiguranicima i građanima sa teritorije cele Srbije.

Za dve decenije poslovanja kompanja Nektar je od malog preduzetničkog poduhvata izrasla u lidersku kompaniju koja posluje i izvan granica Srbije. Jedina u regionu ima potpuno zaokružen proces proizvodnje: od saradnje sa voćarima i kupovine voća, preko proizvodnje do konačnog rezultata – gotovih proizvoda kao što su sokovi, nektari, alkoholna pića, džemovi. Šta je potrebno za izgradnju uspešne komanije u Srbiji, i koliko su jake domaće kompanije važe za ekonomiju cele zemlje, o tome će nam više reći Mihailo Janković, direktor kompanije Nektar i Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta.

U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, u četvrtak 29. novembra, održaće se projekcije domaćih dokumentarnih filmova u trinaest gradova Srbije. Ovaj događaj promoviše domaće dokumentarne filmove koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Gošća Novog dana tim povodom je Andrijana Stojković, iz organizacije DOK Srbija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.