U Donjecku počelo formiranje narodne vlade

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Donjecku počelo formiranje narodne vlade

08.04.2014. - Učesnici protesta nastavljaju da učvršćuju barikade

Aktivisti, koji su zauzeli zgradu lokalne samouprave u Donjecku, su počeli formiranje „privremene narodne vlade“, izjavio je na trgu ispred zgrade jedan od predstavnika protestne akcije.

Učesnici protesta sada nastavljaju da učvršćuju barikade ispred zgrade administracije u iščekivanju eventualnog napada na zgradu sa strane policije. Barikade se prave od guma, branika automobila i bodljikave žice.

Na trgu se sada nalazi nekoliko hiljada ljudi.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Lavovu demonstranti zauzeli zgradu oblasnog tužilaštva

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2014, 08:59

09.04.2014. -..Miting, održan u utorak u Lavovu, a zahtevom da javni tužilac, koga je postavio Kijev, bude smenjen – okončan je zauzimanjem zgrade oblasnog tužilaštva. Nekoliko desetina ljudi upalo je u zgradu, a policija nije uspela da ih u tome spreči...Ovo nije prvi put da građani Lavova...

Nastavak na Vostok.rs...

Demonstranti u Donjecku tokom noći podigli dva prstena barikada

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2014

09.04.2014. -..U Donjecku je noć bila mirna, bez obzira na to što su među pristalicama federalizacije Ukrajine kolale glasine o jurišu na zgradu oblasne administracije, koji su planirale bezbednosne snage lojalne Kijevu...Pri tome, tokom noći oko administrativne zgrade, koju i dalje konstrolišu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.