Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba za Kijev zbog pada malezijskog aviona

Nemica, majka jedne od žrtava malezijskog aviona MH17 srušenog u Ukrajini, podnela je tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu protiv Kijeva jer nije zatvorio vazdušni prostor za civilne letove kada su se sukobi na istoku zemlje rasplamsali.

Žena je zatražila odštetu od 800.000 evra od Ukrajine za ubistvo iz nehata, objavio je nemački dnevnik "Bild", navodeći da je tužba podnesena prošle sedmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Avion "boing 777" eksplodirao je 17. jula na istoku Ukrajine i tada je poginulo svih 298 ljudi u avionu, od kojih su 193 osobe bile holandske nacionalnosti, a bilo je i četvoro nemačkih državljana.

Žrtva čija je majka podnela tužbu je nemački državljanin.

Kijev i zapadne sile optužuju proruske snage da su oborile avion sa ruskim raketama, što Moskva negira, podsjeća AFP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.