Tri staroruske lađe krenule prema Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri staroruske lađe krenule prema Srbiji

30.09.2011. - Lađa visoke tehnologije na poklon srpskim vitezovima

Tri staroruske lađe iz severnog ruskog grada Petrozavodska krenule su u Srbiju. Predstoji im da savladaju 5000 kilometara, da preplove reke i mora kroz Rusiju, Ukrajinu, Bugarsku i Rumuniju kako bi svoje putovanje završile u Beogradu.

Brodovi su napravljeni po narudžbini stručnjaka za rekonstrukciju iz duhovno-kulturnog Kremlja „Bogatirska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sloboda". Ovim projektom usmerenim na preporod staroruske tradicije rukovodi jeromonah otac Teoktist iz grada Toljatija, davnašnji drug srpskog saveza „Svibor". Sami učesnici više vole da ekspediciju nazivaju starinski – „pohodom". I za to postoji istorijska osnova – govori predsednik saveza „Svibor" Radivoje Radulović:

Preuzmite audio fajl




Prvobitno je „pohod" tri ruske lađe trebalo da se završi u oktobru 2011., ali pošto su na put krenule kasnije nego što je planirano brodovi će najverovatnije prezimiti u Rusiji, a na proleće krenuti za Beograd.

Preuzmite audio fajl




Glavno je to što će legenda biti realizovana dosledno:

Preuzmite audio fajl




Lađe neće biti besposlene ni u Rusiji, gde rukovodioci „Bogatirske slobode" planiraju da u suštini razviju novi pravac u turizmu. Tako da će flotila biti povećana do 30 brodova.

Izvor: Golos Rossii, foto: Kizhi.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.