Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 17:18

Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost proširenja zabrane na uvoz ukrajinskih žitarica na druge proizvode.

"Razgovaramo o tome da bi bilo moguće proširiti embargo na druge proizvode ako EU ne pronađe efikasniji način da zaštiti poljsko i evropsko tržište", rekao je Tusk na konferenciji za medije u Pragu, prenosi Rojters.

Više hiljada poljskih poljoprivrednika izašlo je danas na ulice Varšave, u znak protesta zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljoprivredne politike Evropske unije i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine.

Okupljeni traže da se poljska vlada povuče iz "Zelenog dogovora" Evropske unije - plana koji, između ostalog, za cilj ima borbu protiv klimatskih promena smanjenjem upotrebe pesticida.

Poljska, Mađarska i Slovačka su prošle godine zabranile uvoz jeftinih ukrajinskih žitarica kako bi zaštitile sopstvenu poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.