Taki: Kažete da sam paker, videli ste šta još umem...

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Taki": Kažete da sam paker, videli ste šta još umem...

Pobeda protiv velikana iz Ukrajine uticala je da se raspoloženje u ekipi Partizana popravi. Nikolić posle odlične partije (gol i asistencija) poručio da će crno-beli na proleće biti još bolji.

/Od izveštača MONDA sa priprema Partizana/

Malo im za sreću treba...

Velike utakmice inspirišu fudbalere Partizana ove sezone. Tako je bilo letos protiv Bešiktaša u Beogradu, Crvene zvezde u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Humskoj, a sada i na pripremama u Antaliji.

Posle dva poraza od Slovana iz Libereca i poljske Krakovije, oba razultatom 0:1, Partizan je odigrao najbolji meč od kada je početkom januara trener Zoran Mirković izvršio prozivku u "Zemunelu" i označio start zimskih priprema.

U Beleku je savladan Šahtjor iz Donjecka - 2:0 (1:0). Raspoloženje u ekspediciji Partizana je videno promenjeno na bolje, jer, i pored činjenice da se radilo o kontrolnoj utakmici, savladati najjači sastav Paula Fonseke, nije mala stvar, pogotovo nakon niza kritika u prva dva meča.

Odlično izdanje crno-belih obeležila je perfektna partija Nemanje Nikolića, napadača sa velikim potencijalom, ali neiskazanim u jesenjem delu sezone.

Kada smo posle utakmice pitali Mirkovića da li je protiv Ukrajinaca gledao Nikolić kakvog želi uvek u crno-belom dresu, kratko i glasno je odgovorio: "Da"!

Popularni "Taki" istakao se golom i asistencijom, ali i bespoštednom borbom, sa mnogo laktanja i vazdušnih duela protiv snažnih i visokih štoperima "rudara".

Izvor: TV Arenasport/MONDO

"Potpuno smo zasluženo pobedili. Prepustili smo inicijativu, jer smo dobro znali kakva su ekipa i ko igra za njih. Oba gola su došla iz presinga čemu posvećujemo dosta pažnje na treninzima, tako da ništa od ovoga nije slučajno. Sve se prenosi sa treninga na teren, a mi smo baš takva dva gola postigli", rekao je Nikolić posle utakmice.

Gol i asistencija mu mnogo znače za buduće dane.

"Naravno da sam bio motivisan. Ovo su velike evropske ekipe i normalno je da želiš da se dokažeš ma koliko da su noge teške. Ta želja te nosi da pokažeš da se i u Srbiji igra fudbal i da ima odličnih ekipa i igrača", naglasio je napadač Partizana.

Partizan, međutim, čeka potpuno drugačija uloga na superligaškim terenima, kada će prostor za kontre biti sužen, dok će većinu vremena morati da provodi na polovini protivnika kako bi razbio "bunkere" rivala. U takvim situacijama crno-beli su u prvom delu sezone imali poprilično problema. Zbog nedovoljno uspeha protiv organizovanih odbrana gro bodova su izgubili upravo u takvim okolnostima.

"Uvek je teško igrati protiv ekipa koje se povuku i 'parkiraju autobus'. Videli ste da i Šahtjoru nije bilo lako kada smo se povukli, ne tražim uopšte opravdanje, mora se naći izlaz u svemu, ali nije lako probiti bunker sa deset igrača ispred šesnaesterca i u njemu", ocenio je Nikolić.

Pobeda protiv Šahtjora, kojoj se malo ko nadao, stigla je u pravom momentu, kada je i samopouzdanje posle dva poraza i 180 minuta bez postignutog gola počelo da opada.

"Upijamo neke stvari od trenera koje nismo imali vremena tokom jesenjeg dela. Jako puno znači dobiti Šahtjor, ne verujem ja da oni momci nisu želeli da dobiju utakmicu. Nije lako kada čitamo 'Partizan izgubio, Partizan igrao loše'... Moramo da pobeđujemo i nadam se da ćemo ovom utakmicom nagovestiti bolje dane koji će se preneti na početak drugog dela sezone", optimista je golgeter "parnog valjka".

Nikolić veruje da je pogodak protiv Šahtjora nagoveštaj i njegovih boljih partija u dresu Partizana.

"Vi ste (novinari prim. aut.) mene već okarakterisali kao više pakera nego kao gol igrača, ali videli smo da umem da se snađem i u situacijama pred protivničkim golmanom. Mislim da će golgeterski učinak biti bolji ove godine. Značiće mi puno na samopouzdanju, za napadače znači kada postižu golove i odigraju dobru utakmicu".

Napadač Partizana Nemanja Nikolić je za kraj intervjua poručio: "Prošao sam pet meseci adaptacije, mora nešto da se promeni. Najvažnije je da se spremimo dobro za nastavak sezone, posedujemo kvalitet i bićemo mnogo bolji".

Partizan do kraja boravka u Antaliji igra još dve kontrolne utakmica. Prva je u sredu protiv Krila Sovjetov, a dan kasnije sastaje se u generalnoj probi protivnik će mu biti Mladost iz Doboja.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.