Švajcarska više nije neutralna

Izvor: B92, 28.Feb.2022, 17:05

Švajcarska više nije neutralna

Švajcarska je danas odustala od svog istorijski neutralnog statusa kako bi se pridružila sankcijama Zapada protiv Rusije uvedenim zbog agresije na Ukrajinu.

U današnjoj objavi švajcarsko Federalno veće navelo je da usvaja sankcije EU protiv Rusije, koje odmah stupaju na snagu.

Paket sancija cilja razne ruske kompanije i pojedince, a između ostalog uključuje zamrzavanje ličnih sredstava ruskog predsednika Vladimira Putina, premijera Mihaila Mišustina i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

Federalno veće navodi da će Švajcarska takođe zatvoriti nebo za za sve letove iz Rusije "kao i svako kretanje letelica sa ruskim oznakama", zabraniti ljudima bliskim Putinu ulazak u Švajcarsku i poslati pomoć u poljsku za ukrajinske izbeglice.

"Švajcarska vas uverava u svoju solidarnost sa Ukrajinom i njenim narodom"; navodi se u objavi, prenosi Biznis insajder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.