Sud traži odgovarajuću negu za Timošenkovu

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud traži odgovarajuću negu za Timošenkovu

STRAZBUR, 16. marta 2012. (Beta-AFP) - Evropski sud za ljudska prava zatražio je u petak od ukrajinskih vlasti da bivšoj premijerki Juliji Timošenko koja je u zatvoru, pruže "odgovarajuću negu u odgovarajućoj ustanovi".

STRAZBUR, 16. marta 2012. (Beta-AFP) - Evropski sud za ljudska prava zatražio je u petak od ukrajinskih vlasti da bivšoj premijerki Juliji Timošenko koja je u zatvoru, pruže "odgovarajuću negu u odgovarajućoj ustanovi".Sud sa sedištem u Strazburu saopštio je da je takvu poruku u četvrtak uputio vlastima u Kijevu.Evropski sud je zatražio od ukrajinske vlade da se pobrine kako bi Timošenkova dobila "odgovarajuću lekarsku negu u odgovarajućoj ustanovi".Timošenkova (51) je u oktobru 2011. osudjena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe vlasti. Ona se žalila na loše uslove u zatvoru i da nema odgovarajuću negu iako ima niz zdravstvenih problema.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Sud u Strazburu: Lečite Timošenkovu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2012

Evropski sud za ljudska prava zatražio je danas od ukrajinskih vlasti da bivšoj premijerki Juliji Timošenko koja je u zatvoru, pruže "odgovarajuću negu u odgovarajućoj ustanovi"...Sud sa sedištem u Strazburu saopštio je da je takvu poruku uputio vlastima u Kijevu. Evropski sud je zatražio od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.