Stiglo upozorenje: Rusi spremaju Majdan 3

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 21:25

Stiglo upozorenje: Rusi spremaju "Majdan 3"

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da ruske snage pripremaju operaciju "Majdan 3".

Prema njemu, oni to rade kako bi doveli u pitanje proces donošenja odluka u Ukrajini, ali da ta operacija, kako je naveo, neće uspeti.

"Sada je u toku veoma ozbiljna operacija. Nisu našli ništa bolje nego da je nazovu 'Majdan 3'. To je primitivno ime, ali tako zvanično stoji u njihovim dokumentima", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Budanov na konferenciji za novinare, prenosi Unian.

On je objasnio da Rusi u Ukrajini "žele da poseju misli o nelegitimnosti vlasti", zato što nisu održani izbori u uslovima ratnog stanja. "Ovo je najskuplja operacija za Ruse i neće uspeti, jer znamo sve šta planiraju. Znamo kako da se tome suprotstavimo", rekao je Budanov.

On je objasnio da je cilj Rusije da dovede u pitanje legitimitet, ne toliko predsednika, koliko donošenja odluka u Ukrajini uopšte. „Rusi računaju da će doći do izvesnih previranja u ukrajinskom društvu i nejasnoća u donošenju odluka, i da će se to se projektovati i na našu vojsku. Oni planiraju da u prvoj polovini juna nanesu vojni poraz na istoku...“, rekao je, pored ostalog, Budanov.

On je naveo da stabilan režim u Rusiji predstavlja pretnju Ukrajini i svetu i da će Ukrajina nastaviti da sprovodi operacije na ruskoj teritoriji, uključujući, kako je rekao, ''nove napade na ruske vojne baze na privremeno okupiranom Krimu''.

"Sve dok smo u ratu, biće problema unutar Ruske Federacije...Naše neprijatelje čekaju nova iznenađenja, a civilnom stanovništvu ne bih preporučio da koristi takozvani Krimski ’most'', naveo je Budanov.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.