Stamatović: Dijaspora treba da ima maksimalnu podršku Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 18:32

Stamatović: Dijaspora treba da ima maksimalnu podršku Srbije

Predsednik Zrdave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas, povodom navoda o nameri Ukrajine da zabrani organizaciju Ujedinjena srpska dijaspora Evroazije (USDEA), da svaki građanin Srbije u dijaspori treba da ima maksimalnu podršku matične države.

Građani u dijaspori "moraju znati da će zvanični organi Srbije uvek stati u njihovu zaštitu kada rade na očuvanju srpskog nacionalnog identiteta", rekao je Stamatović povodom pisanja medija da Služba bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ukrajine želi da preko suda zabrani rad organizacije USDEA.

Kako je prenela Zdrava Srbija, Stamatović je rekao da srpska organizacija koja je registrovana u Ukrajini, ima značajnu ulogu na prostoru te zemlje i Rusije, i da je poznata po svojim aktivnostima u zaštiti srpskih interesa.

On je dodao da je na čelu USDEA bivši predsednik Skupštine dijaspore Srbije Dragan Stanojević koji je i uspešan poslovni čovek u Ukrajini, a da je ta organizacija postala poznata posebno nakon lobiranja u Parlamentu Ukrajine i usvajanju rezolucije protiv priznanja otcepljenja Kosova i Metohije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.