Šta se dešava sa Vagnerovcima: Ne bore se u Ukrajini?

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 22:04

Šta se dešava sa Vagnerovcima: Ne bore se u Ukrajini?

Portparol Pentagona general Patrik Rajder izjavio je danas da "plaćenici Vagnera više ne učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini u značajnijem obimu".

Ova izjava usledila je posle dve nedelje od pobune ove vojne grupe u Rusiji, preneo je Rojters.

"U ovom trenutku, ne vidimo da snage Vagnera učestvuju značajnije u borbenim operacijama u Ukrajini", dodao je Rajder.

Borci Vagnera su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se borili u nekim od najžešćih i najopasnijih borbi tokom ruskog napada na Ukrajinu, ali nakon pobune 24. juna, Mosva je, podseća Rojters, dala opciju vojnicima Vagnera da napuste zemlju, da se priključe redovnoj vojsci ili da idu kućama.

U sredu, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je završavalo sa Vagnerovom primopredajom oružja oružanim snagama Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pentagon: Vagnerovi borci više ne učestvuju značajnije u borbama u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2023

Portparol Pentagona general Patrik Rajder izjavio je danas da "plaćenici Vagnera više ne učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini u značajnijem obimu", dve nedelje nakon što je ta vojna grupa napravila pobunu u Rusiji, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.