Srbija furiozno startovala na EP

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija furiozno startovala na EP

UKRAJINA – SRBIJA 54:75 (8:21, 10:16, 19:12, 17:26)
Dvorana: „Simens arena“ u Viljnusu. Gledalaca: oko 100. Sudije: Bardera (Francuska), Mehandijev (Bugarska) i Davidov (Rusija).  Osvojene lopte: Ukrajina 4, Srbija 11. Izgubljene lopte: Ukrajina 18, Srbija 14. Lične greške: Ukrajina 26, Srbija 16. Pet ličnih grešaka: Zagreba (Ukrajina).
UKRAJINA: Kudrja, Bojarkin 7, Piščikov 2, Sakniuk 12, Koreniuk 6, Kozančuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 2, Lugovtsov 11, Ševčenko 2, Smirnov, Petrov 2, Karčinskij, Zagreba 10.
SRBIJA: Radičević 18, Čvorović 7, Kutlešić 3, N. Janković 17, Šalić 10, Pot 4, Đukanović 2, Rebić 2, Anđušić 8, M. Janković 2, Andrić, Ristić 2.
Sjajan početak, odličan kraj. U međuvremenu malo i padova u igri, nešto lošiji šut, ali strašan skok (čak 20 ofanzivnih) i – Srbija je pobedom, i to vrlo ubedljivom, startovala na Evropskom prvenstvu u Viljnusu. Osim povremenih bljeskova koji su više bili proizvod naše opuštenosti, Ukrajinci nisu mogli ništa više da urade. Sledeći rival Orlića, od 20,15 u petak je selekcija Nemačke.
Nikola Radičević i Nikola Janković su bili dovoljni da Srbija već u prvom periodu stekne finu prednost. Tek kada su obojica izašla iz igre, neko treći se upisao u strelce. Bilo je to minut i 25 sekundi pre kraja, do tada je Srbija vodila 16:6, a onda je Luka Anđušić vezao pet poena i kraj prvog perioda smo dočekali na 21:8.
Dugo smo čekali na poene u drugom periodu, čitava tri i po minuta. Onda je Radičević pronašao Pota, a on trojkom utrostručio naš suficit (24:8). Ali, daleko od toga da smo mogli da se opustimo. Ukrajinci su uzvratili serijom 8:2. Nalet je prekinuo sjajnim pogotkom Radičević, nešto kasnije Čvorović sa linije poentirao za 30:16. Išli smo i na 37:18, ali smo ipak morali da sačekamo nastavak da bismo prešli granicu od 20 poena razlike.
Iako smo imali poslednji napad u prvom poluvremenu, za njega 13 sekundi, a pre njega tajm aut, saveti koje je Mijatović dao izabranicima nisu urodili plodom – Šalić je napravio faul u napadu.
Ništa za to. Već posle minut ipo igre u nastavku, sevnula je trojka Kutlešića i probili smo i tu magičnu granicu – Srbija je povela 42:20.
E, sada idu oni „povremeni bljeskovi“ Ukrajine, koje smo pomenuli na početku. Četiri minuta posle pogotka mladog Užičanina, sa naše klupe su morali da reaguju. Nije bilo dramatično, ali Ukrajina je u tim trenucima hvatala zalet – vezala osam poena, mi nismo ubacili niti jedan (42:28).
Uspeli smo da se odbranimo, sačuvamo dvocifren suficit. Sve do 32. minuta. Tada je Sakniuk poentirao za (43:52). I to je bilo to.
Nikola Janković je povukao naš tim, Anđušić ubacio novu trojku, a seriju sa sedam vezanih poena nastavio Šalić, da bi JankovićiNikola i Miloš obeležili finiš. Reći ćemo i da je tačku na meč stavio Đukanović i da je taj pogodak značio da su svi naši momci prošli kroz zapisnik.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.