Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2023, 14:37

Srbija Krimskom platformom okreće leđa Rusiji

 
 
Ovaj potez, kojem je prethodila i podrška deklaraciji iz Atine, u kojoj se Rusija direktno optužuje za agresiju i ratne zločine, pokazuje da je vlast u Beogradu odlučila da definitivno napusti politiku neutralnosti i stane na stranu Zapada u rusko-ukrajinskom sukobu.
 
Indikativno je da je državno rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem procenilo da je došlo vreme da podrži platformu za reintegraciju Krima, dok reintegracija Kosmeta, ne samo da nikad nije pomenuta, već su svi zagovornici obnove suvereniteta Srbije izloženi brutalnim medijskim napadima, u kojima su etiketirani kao zagovornici rata, samo zbog toga što brane i poštuju Ustav.
Srpska stranka Zavetnici tražiće hitnu raspravu u Narodnoj skupštini o tome, ko je ovlastio predsednika države da prihvati antirusku deklaraciju iz Atine i podrži Krimsku platformu. Insistiramo da se utvrdi odgovornost svih koji su bili umešani u donošenje svih spoljnopolitičkih odluka koje su protivne volji većinskog stanovništva Republike Srbije.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.