Smenjen je: Imenovan novi komandant

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:26

Smenjen je: Imenovan novi komandant

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane.

Ove snage igraju važnu ulogu u odbrani zemlje od početka ruskog napada na Ukrajinu.

U predsedničkoij naredbi, koja je danas objavljena, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič za novog komandanta, preneo je Rojters.

Posebnom naredbom je saopšteno smenjivanje generala Igora Tancjura, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio na toj funkciji od maja 2022. godine.

Za donošenje odluka nije naveden razlog. Barhilevič (54) je od prošle godine bio načelnik štaba trupa u istočnoj Ukrajini, gde su se vodile žestoke borbe od početka ruskog napada u februaru 2022. godine.

Deo oružanih snaga, snage Teritorijalne odbrane uključuju zaštitu ključnih objekata, borbu protiv sabotaža i neprijateljskih obaveštajnih snaga i održavanje bezbednosti u Ukrajini. One, takođe, moraju da obezbede odbranu dok je u toku razmeštanje glavnih oružanih snaga.

Zelenski je imenovao novog ministra odbrane Rustema Umerova prošlog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.