Si Đinping doputovao u posetu Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 08:41

Si Đinping doputovao u posetu Francuskoj

Kineski predsednik Si Đinping stigao je danas u Pariz, u posetu Francuskoj na poziv francuskog kolege Emanuela Makrona, javljaju kineski mediji.
U pratnji Sija su njegova supruga Peng Lijuan, član Glavnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), direktor Generalne kancelarije Centralnog komiteta KPK Cai Ći, kao i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenosi Kineski međunarodni radio.
U Pekingu je ranije najavljeno da će Si tokom petodnevne turneje po Evropi, osim Francuske, posetiti i Srbiju i Mađarsku.
Ovo je prva poseta lidera Kine Evropi u poslednjih pet godina.
Kako piše Kineski međunarodni radio,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nijedan cilj neće biti lako ostvariv": Predsednik Kine stiže danas u posetu Francuskoj

Izvor: Blic, 05.Maj.2024

Predsednik Kine Si Đinping, dolazi danas u posetu Francuskoj tokom koje će francuski predsednik Emanuel Makron pokušati da se dogovori s njim oko smanjenja trgovinskog disbalansa i da utiče na njega da iskoristi svoj uticaj na Rusiju u vezi s ratom u Ukrajini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.