Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2021, 01:47

Ševčenko: Plan je uspeo, čeka nas težak duel sa Engleskom

Nekadašnji napadač prezadovoljan uspehom njegovih izabranika

Uzbudljivim duelom između Ukrajine i Švedske stavljena je tačka na osminu finala Evropskog prvenstva, a četa Andreja Ševčenka golom u sudijskoj nadoknadi produžetaka uspela je da overi kartu za narednu fazu i trijumfuje 2:1.

Pogodak Dovbika u 121. minutu doneo je veliko slavlje Ukrajini, a selektor Ševčenko nije se trudio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da prikrije ushićenje nakon uspeha.

"Odlučili smo da osiguramo bokove, zahtevao sam od veznih igrač da mnogo rade, promenio sam ulogu Jarmolenka... Pokušali smo da kontrolišemo igru, nije sve što smo želeli uspelo, ali je tim poštovao moja uputstva. Oba tima su odigrala odlično, bio je to zanimljiv fudbal. Niko nije želeo da izgubi i stigli smo do dramatične završnice", rekao je Ševčenko.

Raspoloženi Zinčenko zabeležio je gol i asistenciju pokazavši se u odličnom svetlu na nešto ofanzivnijoj poziciji u odnosu na prethodne susrete, dok je jedno od brojnih iznenađenja bilo što je Malinovski susret počeo na klupi.

"Znali smo od prvog minuta ko će igrati i ko bi mogao da pojača ekipu u nastavku. Plan koji smo izabrali je uspeo. Zahvalan sam navijačima koji su danas došli da nas podrže. Došla je moja porodica, deca, zaista sam želeo da pobedimo. Zahvaljujem se timu na utrošenoj energiji i junaštvu. Igrom i zalazanjem smo zaslužili ljubav Ukrajine".

Naredni susret Ukrajinu očekuje u Rimu, protiv Engleske 3. jula u okviru četvrtfinala.

"Biće to teška utakmica. Znamo sa kim igramo. Ima vremena za slavlje, a već sutra nas čeka let za Rim i početak pripreme za sledeću utakmicu", kazao je selektor Ukrajine.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.