Selektor Srbije: Meč sa Ukrajinom ključan

Izvor: B92, 05.Okt.2023, 23:35

Selektor Srbije: Meč sa Ukrajinom ključan

Selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes izjavio je da je predstojeći duel sa Ukrajinom jedan od ključnih mečeva za plasman na Svetsko prvenstvo 2024.

Srbija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli grupe B sa četiri boda elitne runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Uzbekistanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Poljska i Ukrajina imaju po tri, dok je Belgija poslednja sa samo jednim bodom.

"Meč sa Ukrajinom je jedan od ključnih na našem putu do Uzbekistana. Napravili smo brejk protiv Poljske u gostima, koji je bio potreban, a sada sledi ono što je veoma bitno, a to je duel sa direktnim konkurentom za prvo mesto, Ukrajinom. Meč koji jednostavno moramo da rešimo u svoju korist", rekao je Majes, prenosi zvanični sajt FSS.

On je priznao da zdravstveni bilten u selekciji Srbije i dalje nije najbolji.

"Pršić, Janjić, Aksentijević… tri igrača koja nam mnogo znače. Očekivali smo da će Marko Pršić moći, jer se radi o igraču koji ima veliki uticaj na našu igru, 'vic' igraču, onom koji oplemenjuje igru, jednim potezom može da reši situaciju. Povredio se več pred dolazak u jednom prijateljskom meču, tako da njegov izostanak donosi jednu prazninu, ali kao i do sada, koga nema, bez njega se može i mora. Imamo ovde najjači sastav, tim koji je pun samopouzdanja, spreman da se bori i osvoji tri boda", dodao je Majes.

Meč između Srbije i Ukrajine biće odigran u petak od 18 sati u Vranju.

"Očekujemo veliku podršku, Vranje je poznat grad po strastvenosti i pozitivnoj energiji kada se radi o futsalu. Igrali smo i ranije ovde, ali stvarno verujem da nikad nećemo imati atmosferu i podršku kao što će to biti slučaj sutra protiv Ukrajine", dodao je selektor Srbije.

On je istakao da selekcija Ukrajine osam godina igra na isti način.

"Težak rival, kad ih gledate, izgledaju kao vojska, oni ne uživaju u igri, nije im lepota na prvom mestu. Imaju igrače sličnih kvaliteta, ne menjaju sistem, poslednjih sedam, osam godina igraju na isti način. Fizički su jaki, spremni, brzi, jaki u duelu. Spremili smo neka iznenađenja za njih, nešto što do sada nismo radili, videćemo efekat", zaključio je Majes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.