SAD šalje nevidljive avione u Evropu

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalje "nevidljive" avione u Evropu

Američko vazduhoplovstvo uskoro će u Evropu poslati "nevidljive", borbene avione F-22, kao podršku evropskim saveznicima.

Načelnik štaba američke ratne avijacije, Mark Velš, rekao je da su evropski saveznici SAD unapredili svoje borbene avione i da žele da se uvere da mogu, rame uz rame s američkim letelicama, da učestvuju u operacijama.

Ovaj plan podrazumeva i dodatnu obuku pilota za letove iznad evropskog kontinenta.

U ovom kontekstu, sekretarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << američkog vojnog vazduhoplovstva, Debra Li Džejms, rekla je da Ameriku i njene saveznike veoma zabrinjavaju ruske vojne aktivnosti u Ukrajini.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SAD šalju avione F-22 u Evropu

Izvor: Večernje novosti, 25.Avg.2015

VAŠINGTON - Američko vazduhoplovstvo saopštilo je da će uskoro u Evropu poslati "nevidljive", savremene borbene avione F-22, kao podršku evropskim saveznicima zabrinutim zbog, kako tvrde, ruske agresije.Načelnik štaba američke ratne avijacije, Mark Velš, rekao je da su evropski saveznici SAD...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.