SAD: Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2020, 10:49

SAD: Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima

Sjedinjene Američke Države nikada neće priznati prisajedinjenje Krima Rusiji, izjavio je zamenik američkog državnog sekretara Stiven Bigan.
„Nikada nećemo priznati rusku aneksiju Krima“, rekao je Bigan tokom ministarskog sastanka OEBS-a. Visoki američki zvaničnik je rekao i da akcije Rusije u Ukrajini predstavljaju "kršenje međunarodnog prava". Prema njegovim rečima, Rusija „nastavlja agresiju“ u Ukrajini. Krim se ujedinio s Rusijom posle održanog referenduma u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina glasača Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za prisajedinjenje Rusiji. Ukrajina smatra Krim svojom teritorijom, ali "privremeno okupiranom", dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statutom UN izjasnili za prisajedinjenje Rusiji. Predsednik Vladimir Putin ranije je rekao da je pitanje Krima zatvoreno.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.