Ruski oligarh prodaje vlasnički udeo u Viteseu

Izvor: B92, 12.Mar.2022, 00:29

Ruski oligarh prodaje vlasnički udeo u Viteseu

Ruski oligarh i vlasnik holandskog fudbalskog kluba Vitese Valerij Ojf saopštio je da prodaje svoje akcije.

On je to učinio posle pritiska javnosti zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

"Ojf je odlučio da proda akcije", navodi se u saopštenju kluba, u kojem se dodaje da dosadašnji većinski akcionar podnosi ostavku i u nadzornom odboru kluba.

Vitese je u četvrtak igrao prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv Rome. Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim je na gostovanju slavio rezultatom 1:0.

"Mnogo me boli što se opraštam od Vitesea, ali u trenutnoj situaciji ovu tešku odluku donosim u interesu kluba, zaposlenih, navijača, sponzora i drugih", rekao je Ojf.

On je dodao da je "uživao u odličnim partijama kluba", kao i da će mu tim iz Arnema "uvek ostati u srcu".

Ojf je bio pod pritiskom javnosti, nakon početka rata u Ukrajini, a prema navodima holandskih medija bilzak je ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, vlasniku Čelsija, koji se nalazi pod britanskim sankcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.